Μας γανώνουν τ’ αυτιά

Πρώτα η Μάργκαρετ Θάτσερ, μετά η Τερέζα Μέϊ και τώρα η Λιζ Τρας. Σας λένε κάτι αυτά τα ονόματα; Ορίστε; Τι είπατε; Πως πρόκειται για γυναίκες; Σιγά το νέο.

Πως και οι τρεις διετέλεσαν ή κατέχουν τη θέση της πρωθυπουργού; Τι λέτε ρε παιδιά, πως το βρήκατε; Πως και οι τρεις διέθεταν ή διαθέτουν …απαράμιλλη ομορφιά; Μπρρρ, θα πει ο Λόης ανατριχιάζοντας και φτύνοντας τον κόρφο του εμπρός σ’ αυτές τις …καλλονές!

Όμως, επειδή ο Λόης είναι καλοπροαίρετος, εντάξει ρε παιδιά, να τα δεχτεί όλα αυτά, αλλά θα σταθεί σε κάτι άλλο, που καλό είναι να μας γίνει μάθημα για το τι εστί αριστερή μπαρουφολογία πασπαλισμένη –μάλιστα- με μπόλικη υποκρισία.

Για τον φίλο σας τον Λόη, το ‘’κάτι άλλο’’ είναι, πως οι τρεις και ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ γυναίκες πρωθυπουργοί της Βρετανίας, ανήκουν στο Κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα και όχι στο Κεντροαριστερό Κόμμα των Εργατικών.

Οι Βρετανοί αριστεροί, που σαν τους δικούς μας κόπτονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ισότητα των δύο φύλων, που μας γανώνουν τ’ αυτιά για τα δικαιώματα των γυναικών, στα 757 χρόνια του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα τους δεν είχαν τη βούληση να αναδείξουν έστω ΜΙΑ γυναίκα στο αξίωμα, της πρωθυπουργού, που μετά τον βασιλιά ή την βασίλισσα αποτελεί το Νο 2 θεσμικό πρόσωπο στην πατρίδα τους.

 

‘’Αμολάνε αετό’’    

Κι επειδή το κέντρο του κόσμου δεν είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά υπάρχει και η Ελλάδα, καλά θα κάνουν  να μάθουν οι διάφοροι δικοί μας ‘’προοδευτικοί’’ (παρακαλώ μη γελάτε με το ‘’προοδευτικοί’’, ένα αστείο είπαμε), πως η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής Ελένη Σκούρα εξελέγη στις 18 Ιανουαρίου του 1953 στο Νομό Θεσσαλονίκης με τον ‘’Ελληνικό Συναγερμό’’ το δεξιό Κόμμα που είχε αρχηγό του τον αρχιστράτηγο Αλέξανδρο Παπάγο.

Επίσης θα πρέπει να μάθουν πως η πρώτη Ελληνίδα υπουργός ήταν η Λίνα Τσαλδάρη βουλευτής της ΕΡΕ, που από τις 29 Φεβρουαρίου του 1956 μέχρι στις 5 Μαρτίου του 1958 χρημάτισε υπουργός Κοινωνικής Προνοίας στη δεύτερη κυβέρνηση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Όπως –λοιπόν- μπορεί να αντιληφθεί και ο τελευταίος σανοφάγος, που ενώ ακόμα δεν λέει να ξεκοκκινίσει ο σβέρκος ενώ από τις αριστερές φάπες της περιόδου 2015-2019, αυτός εξακολουθεί να πιστεύει τις μπαρούφες του Τσίπρα, η παράταξη που εμπράκτως και όχι με τσιτάτα και πομφόλυγες έχει τιμήσει τις γυναίκες, είναι η δική μας και όχι τα κατά περιόδους Κεντροαριστερά συμφύρματα, που στο μπλα – μπλα είναι μανούλες, αλλά όταν έρθει η ώρα για έργα, ‘’αμολάνε αετό’’.

 

Φέρτε του μια μακαρονάδα μωρέ

Μιας και μίλησα για …’’προοδευτικούς’’ (παρακαλώ μη γελάτε με το ‘’προοδευτικοί’’, πάλι για αστείο το είπα), Θυμήθηκα τον ισόβιο-αιώνιο φοιτητή Νίκο Φίλη, που ο Τσίπρας τον έκανε υπουργό Παιδείας για να μάθουν τα παιδιά μας πως ΔΕΝ θα πάρουν πτυχίο.

Ο Φίλης –που λέτε- την ώρα που στη Βουλή ο Μητσοτάκης είχε στήσει στη γωνία τον ‘’μοναχογιό της αλήθειας’’ και του άλλαζε τα φώτα, είχαμε κι αυτόν να πετάγεται κάθε τόσο και να παριστάνει τον οργισμένο γέρο (κατά το οργισμένος νέος), λες και βρισκόταν στο ‘’τσίρκο’’ της Κ.Ε του ΣυΡιζΑ και όχι στο Κοινοβούλιο. Μάταια προσπαθούσε ο Πρόεδρος της Βουλής να τον επαναφέρει στην τάξη, αλλά ο πρώην υπουργός Α-Παιδείας δεν χαμπάριαζε τίποτα. Εκεί, το χαβά του αυτός.

Όμως δεν φταίει ο Φίλης, αλλά ο Τασούλας, που δεν του ‘κοψε να του παραγγείλει μια μακαρονάδα και τότε θα βλέπατε για πότε θα σταμάταγε να διακόπτει ο Συριζαίος, γιατί με μπουκωμένη την καταπιόνα του, δε μπορεί, θέλοντας και μη θα έβαζε φρένο στην αριστερή ορμή του.

 

Αριστεροαναρχικά ρετάλια και γκρουπούσκουλα

Κι επειδή ο Φίλης την καταβρίσκει να παριστάνει τη γνωστή Βασίλω, ‘’που όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη’’, την παρελθούσα Δευτέρα πετάχτηκε μέχρι του Ζωγράφου  για να διαμαρτυρηθεί αντάμα με κάτι αριστεροαναρχικά ρετάλια και γκρουπούσκουλα για το ντεμπούτο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΕΚΠΑ. Στην ίδια διαμαρτυρία είχε πιάσει στασίδι και ο βουλευτής του Μέρα 25 Κλέων Γρηγοριάδης –ξέρετε- ο τύπος, που όταν οι αναρχοαριστεροί από ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια ‘’βομβάρδιζαν’’ τους αστυνομικούς με ογκώδη αντικείμενα και μολότοφ, αυτός κλαψούριζε λέγοντας:

‘’Αναρωτιέμαι, αν το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας όσων είχαν την ατυχή έμπνευση να αποκτήσουν σπίτι, στην περιοχή των Εξαρχείων, έγινε σεβαστό, από τον υπουργό Προστασίας της Πολίτη της ίδιας κυβέρνησης που, αν δεν το ξέρετε, σας ενημερώνω, ότι με πολιορκητικούς κρίκους αστυνομικοί έσπασαν τζαμαρίες για να πιάσουν ενδεχόμενους ταραχοποιούς σε ταράτσες, χωρίς όμως να ρωτήσουν τους ιδιοκτήτες, αν μπορούν να τους ανοίξουν’’.

 

Λημέρια και ταμπούρια

Καταλαβαίνετε, τι ψηφίζουν κάποιοι συνέλληνες; Καταλαβαίνετε για τι ντεκαντάνς στο επίπεδο του Κοινοβουλίου μιλάμε; Είναι δυνατόν Έλληνας βουλευτής να μην εγκαλεί το λεχριτομάνι που έσπαζε, ρήμαζε και έκαιγε στα Εξάρχεια, αλλά να κατηγορεί την Αστυνομία, που έκανε το καθήκον της, δηλαδή να επιβάλει την ειρήνη και την τάξη στην πολύπαθη γειτονιά;

Ξέρετε τι είναι ο βουλευτής του Βαρουφάκη να ‘’κόπτεται’’ για το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας όταν η αστυνομία σπεύδει να την περισώσει από τους άπλυτους εισβολείς και να προσπερνά το γεγονός ότι κάποια καλόπαιδα εισέβαλαν σ’ αυτές τις ατομικές ιδιοκτησίες για να τις μετατρέψουν σε λημέρια και ταμπούρια;

 

Στους πρεζέμπορους

Στην  κεντρική  πύλη του  ΕΚΠΑ βρέθηκαν λοιπόν ο Φίλης και ο Γρηγοριάδης για να συμπαρασταθούν –λέει- σε καμιά 500 φοιτητές (;) που δεν θέλουν την Αστυνομία

γιατί θα τους γίνει εμπόδιο στο μπάχαλο που το έχουν κάνει τρόπο ζωής.

Να σας πω κάτι; Έχουν δίκιο τα μπαχαλόπουλα που διαμαρτύρονται. Η παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ΑΕΙ είναι κατάφορη παραβίαση της ατομικής ιδιοκτησίας του κάθε αριστεροάναρχου, αφού σ’ αυτούς ανήκουν στα Πανεπιστήμια και όχι στον Έλληνα φορολογούμενο που τα χρυσοπληρώνει…

Βέβαια, επειδή σαν αριστεροί πιστεύουν στην κοινοκτημοσύνη, έχουν παραχωρήσει κυριότητα και στους πρεζέμπορους, που αποθηκεύουν το ‘’πράγμα’’ στους περιβάλλοντες χώρους των Πανεπιστημιακών κτηρίων και από εκεί εξορμούν για να εξυπηρετήσουν την …εκλεκτή πελατεία τους.

 

Η κοινοκτημοσύνη καλά κρατεί

Και η κοινοκτημοσύνη δεν σταματά εδώ, αλλά περιλαμβάνει και τους εμπόρους-‘’επενδυτές’’ του Μάρδα, που επειδή έδωσαν ώθηση στο εμπόριο και στην οικονομία οφείλουμε να τους στήσουμε το άγαλμα ‘’τω αγνώτω επενδυτή’’, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης που προτίμησαν τη χώρα μας για να πουλάνε από λαθραία μέχρι τσουρνεμένα και ‘’μαϊμούδες΄΄.

Όμως μερίδιο στην κοινοκτημοσύνη έχουν και οι λαθρομετανάστες, που αντί να κλείσουν σουΐτα στη Μεγάλη Βρετάνια μας κάνουν την τιμή να απλώνουν την αρίδα τους σε Ακαδημαϊκούς χώρους και να λένε τα καλύτερα για την πατροπαράδοτη Ελληνική φιλοξενία έστω κι αν την απολαμβάνουν χωρίς την συγκατάθεσή μας.

Τέλος, μέτοχοι στην κοινοκτημοσύνη είναι και οι μπαχαλάκηδες και τα παιδιά της …’’ΚΝατ’’ που όταν δουν τα δύσκολα μπουκάρουν στα ΑΕΙ και έτσι εξασφαλίζουν άσυλο στην ασυδοσία, τους βανδαλισμούς και τους τραμπουκισμούς τους.

Έξω λοιπόν η Πανεπιστημιακή Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια, για να διασφαλίσουμε την δημοκρατία στα ΑΕΙ. Για να μπορούν τα αριστεροάναρχα καλόπαιδα να τρομοκρατούν τους πραγματικούς φοιτητές, που πηγαίνουν στις Σχολές τους για να σπουδάσουν και όχι για να  χτίζουν καθηγητές με τούβλα, να τους κρεμάνε ταμπέλες στο σβέρκο και να τους διαπομπεύουν, να κάνουν καταλήψεις στα κτήρια και να δέρνουν καθηγητές που δεν τους κάνουν τα γούστα.

 

‘’Ρόμπες ξεκούμπωτες’’

Βρε, βρε τι πράγμα είναι αυτοί οι Ζαίοι. Χάλασαν τον κόσμο με την περίπτωση του Ανδρουλάκη, τον ‘’καπέλωσαν’’ μέχρι τους αστραγάλους, τον έκαναν από ‘’θύμα’’ να μοιάζει με συνένοχος, διέρρευσαν χίλιους-δυό ψιθύρους εις βάρος του, μας καμώθηκαν τους υπερασπιστές της συνταγματικής ομαλότητας, όμως επειδή όπως λέει η παροιμία ‘’πονηρευάμενος-ξυλοθρευάμενος’’, ήρθε η περίπτωση των Σαγιά και Πιτσιόρλα να τους κατεβάσει τα παντελόνια και να τους κάνει ‘’ρόμπες ξεκούμπωτες’’ στο Πανελλήνιο.

Ο δικηγόρος Σπύρος Σαγιάς –για να μην ξεχνιόμαστε- είχε διατελέσει Γ.Γ. του Υπουργικού Συμβουλίου του Τσίπρα και είχε παραιτηθεί από τη θέση του όταν διαφώνησε με το δημοψήφισμα-παρωδία, ερχόμενος ταυτόχρονα και σε ρήξη  με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννννη Βαρουφάκη.

Ο δε Στέργιος Πιτσιόρλας επί κυβέρνησης ΣυΡιζΑ, στην αρχή τοποθετήθηκε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ για να τον κάνει στη συνέχεια ο Τσίπρας υπουργό του.

Μάλιστα, αυτούς τους ανθρώπους είχε ‘’ταμπονάρει’’ η ΕΥΠ του Ρουμπάτη, ανθρώπους που θεωρητικά έχαιραν της εμπιστοσύνης του Τσίπρα και λέω ‘’θεωρητικά’’, γιατί εμπιστοσύνη και  ‘’κοριοί’’ είναι πράγματα ασύμβατα.

 

‘’Βρωμερή ιστορία’’ κατά τον Σαγιά

Δεν είναι λοιπόν ανεξήγητη η οργή του Πιτσιόρλα, που μεταξύ άλλων δήλωσε στα ‘’ΝΕΑ’’: ‘’Το συγκλονιστικό είναι ότι εκείνη την περίοδο εγώ ήμουν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Διαχειριζόμουν κολοσσιαία θέματα, πολύ κρίσιμα για την πορεία της χώρας, τα λιμάνια, το Ελληνικό, σε ένα τρομερά δύσκολο κλίμα όπου δεχόμουν πανταχόθεν πολλαπλές επιθέσεις. Ήξεραν ότι υπήρχε μια παρακολούθηση και το άφησαν έτσι, χωρίς να μου πουν κουβέντα.

Ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά με εκείνον είχα μια σχέση που πήγαινε πολύ πίσω, καθώς και μια άριστη συνεργασία, δεν μπορώ να πω ότι με άφησε ακάλυπτο ή ότι μου έστησε παγίδα. Χωρίς να αποκλείω λοιπόν τις νομικές ενέργειες, το καθοριστικό για εμένα είναι η πολιτική και ηθική διάσταση αυτής της υπόθεσης’’.

Και σα  να  μην έφτανε ο  Πιτσιόρλας,  ήρθε  καπάκι και ο δεύτερος  ‘’κατακέφαλος’’,

καθώς και ο Σαγιάς τους καρακαταξευτίλισε λέγοντας:

‘’Είπαν ότι με παρακολουθούσαν από το 2012 και βρήκανε την παρακολούθηση και την κρατήσανε για να δουν υποτίθεται σχέσεις με εγκληματικές οργανώσεις. Μεγάλο ψέμα. Δηλαδή έμαθαν από την ΕΥΠ ότι με παρακολουθούσαν από το 2012 και το 2015 ο Τσίπρας με έκανε Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου, στην πιο νευραλγική θέση; Και σταμάτησαν την παρακολούθηση όταν παραιτήθηκα από Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου; Βρωμερή ιστορία.’’

 

Χαριλάου Τρικούπη- Κουμουνδούρου

Μιας και λέμε για τον Ρουμπάτη,  για  να δούμε τη διαδρομή αυτού του λεβέντη,  που

όπως πολλοί πασόκοι, όταν ο ΣυΡιζΑ πήρε τα πάνω του,  ψάλλοντες το: ‘’Είδομεν το

φως το αληθινόν ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον’’ την έκαναν για Κουμουνδούρου μεριά, για λόγους που σας αφήνω να τους ερμηνεύσετε μόνες και μόνοι σας.

Το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του Ανδρέα για θέματα Διεθνών ΜΜΕ. Το 1986 ορίστηκε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος από το 1987 έως το 1988 τον τοποθέτησε κυβερνητικό εκπρόσωπο. Το 1993 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΕΟΤ και το 1994-1999 διετέλεσε Ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ.

Κι αφού το παλικάρι έκανε το διδακτορικό του στη Χαριλάου Τρικούπη και …αρίστευσε, τον Ιανουάριο του 2015 λειτούργησε και γι’ αυτόν ο μονόδρομος: Χαριλάου Τρικούπη- πλατεία Κουμουνδούρου, καθώς ο Τσίπρας τον τοποθέτησε διοικητή της ΕΥΠ, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Αφιερωμένο:

-Στον Γιάννη που δεν έχει μαντήλι να κλάψει (‘’Γιάννη μου το μαντήλι σου’’),

-Στον Γιάννη που είναι …άστα να πάνε (‘’Τι έχεις Γιάννη- τι είχα πάντα’’),

-Στους ‘’45 Γιάννηδες’’ κλπ, κλπ,

-Στο σπίτι που δεν έχει Γιάννη, γι’ αυτό και δεν θα προκόψει ποτέ, (‘’Σπίτι που δεν έχει Γιάννη προκοπή ποτέ δεν κάνει’’),

-Στον ψητό και λαδωμένο Γιάννη (‘’Να σε κάψω Γιάννη, να σ αλείψω λάδι’’),

-Στο θεριό και στον Γιάννη που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις (‘’Φοβάται

ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη’’),

-Στον Γιάννη που η μάνα του τον φωνάζει Γιαννάκη (‘’Όχι Γιάννης-Γιαννάκης’’),

-Στον Γιάννη, που αν ήμουν χήρα θα τον έψαχνα και στου βοδιού το κέρατο (’’Γιάννη είχα, Γιάννη έχω κι αν ποτέ μου θα χηρέψω, πάλι Γιάννη θα γυρέψω’’),

-Στον Γιάννη τον αγρότη που να δείτε θα πάρει και επιδότηση (‘’Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω’’),

Μάλιστα. Αφιερωμένο σε όλους αυτούς του Γιάννηδες και όχι βέβαια στον Ρουμπάτη, που πιο πάνω είχαμε την κουβέντα του, γιατί το να κάνεις πλάκα με τους συριζοπασόκους, δεν λέει ρε παιδιά. Αυτοί από μόνοι τους είναι η ίδια η πλάκα, αυτοπροσώπως.

Αυτά για σήμερα,

θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα.

 

Τα δέοντα στις/στους συζύγους σας
Πάντα δικός σας

Λόης
(κατά κόσμον Γιώργος Ρεκουνιώτης-Κυριακόπουλος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *