Ποιος Πινόκιο μωρέ; Τσιπρόκιο και τα μυαλά στα κάγκελα!

Δεν μπορεί ρε παιδιά να είναι τυχαίο. Αυτού του ανθρώπου –για τον Τσίπρα λέω- το παραμύθι και το φούμαρο, πρέπει να του τα έχουν ρίξει στη βάφτιση. Και το χειρότερο είναι, πως ζει, αναπνέει, κοιμάται και ξυπνάει μ’ αυτά τα δύο στο στόμα του. Όμως, επειδή μιλάμε για τον Τσίπρα, που δεν αρκείται στο ‘’χειρότερο’’, γιατί το φόρτε του είναι το …χείριστο, φρόντισε να μας το αποδείξει κι αυτό, καθώς για πολλοστή φορά ο Τσίπρας δείχνει πως είναι αμετανόητος.

Ναι, αμετανόητος, γιατί δε μπορεί να τον έχουν κάνει ανέκδοτο για το αλήστου μνήμης ‘’πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης’’ το 2014 και σήμερα, 8 ολόκληρα χρόνια μετά να επαναλαμβάνει το γνωστό:  ‘’άπιαστα πουλιά-δέκα στον παρά’’ και να μην κοκκινίζει. Κι επειδή είναι αμετανόητος, δεν είχε τον ελάχιστο ενδοιασμό να τάξει ‘’φούρνους-καρβέλια’’ στους Έλληνες, σε σημείο που τα 9-12 δισ. των παροχών που έταζε το 2014 και έγινε περίγελος, να φαντάζουν παρωνυχίδες εμπρός στα 40-45 δισ. του 2022!

Όμως, πέρα από τις πολιτικές τερατολογίες του …’’άχαστου’’, που είναι τόσο ‘’άχαστος’’ ώστε ο σβέρκος του ακόμα δε λέει να ξεκοκκινίσει από τις απανωτές ήττες-‘’καρπαζιές’’ του 2019, το θέμα έχει προεκτάσεις, αφού δεν είναι μόνο το επαναλαμβανόμενο δούλεμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αλλά το τι σημαίνουν αυτά τα 40-45 δισεκατομμύρια που …μοίραζε απλόχερα από τη Θεσσαλονίκη.

 

Να τους (ξανα)ρίξει έναν παρά

Μάλιστα. Μιλάμε για 40-45 δισ. που με τη Συριζέϊκη αριθμητική είναι κάνα 3άρι, κι αυτό, γιατί οι άνθρωποι αυτοί ζώντας στο ροζουλί συννεφάκι τους και ντίρλα στην ιδεολοψηψία, έχουν βαλθεί να ανατρέψουν τη Γεωγραφία, την Αριθμητική, την Γεωμετρία, την Αγγλική γλώσσα, με λίγα λόγια να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Ξέρετε τι σημαίνουν για την Ελλάδα τα 40-45 δισεκατομμύρια που τάζει ο Τσίπρας λες και τα ‘χει στο συρτάρι του από την προίκα της Περιστέρας;

Τον πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, τον ακατάσχετο και ασύμφορο δανεισμό, και με το δημόσιο χρέος να εκτινάσσεται στο 10%, ποσοστό απαγορευτικό στην Ε.Ε.

Κι επειδή τέτοιες ‘’ταρζανιές’’ τις απαγορεύουν δια ροπάλου στις Βρυξέλες, τότε ο Τσίπρας θα έχει να διαλέξει δύο δρόμους: Ή να μας βάλει σε ένα ακόμη Συριζέϊκο Μνημόνιο, πράγμα πανεύκολο γι’ αυτόν, αφού τον δρόμο τον έχει μάθει απόξω κι ανακατωτά ή να γονατίσει στους φόρους και να αποτελειώσει τη Μεσαία Τάξη, που έκανε τα πάντα να τη σβήσει από το χάρτη την περίοδο 2015-2019, αλλά έχασε τις Εκλογές και δεν πρόλαβε να την κάνει μακαρίτισσα.

Θα μου πείτε και δίκιο θα ‘χετε:

-Για κάτσε ρε Λόη. Την καταστροφή φέρνεις αδερφάκι μου. Δε μπορεί να μην υπάρχει άλλη λύση.

-Υπάρχει ρε παιδιά, πως δεν υπάρχει. Να κάνει ό,τι έκανε επί της πρωθυπουργίας του.

-Δηλαδή;

-Να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να (ξανα)κοροϊδέψει τους Έλληνες και να τους (ξανα)ρίξει έναν παρά.

Εκεί, εκεί, εκεί

-Eκεί που …θρηνούσαμε για τα νεκρό παιδί στην αμμονησίδα του Έβρου,

-Εκεί που ολοφυρόμαστε για τα δαγκωμένα από σκορπιούς μωρά,

-Εκεί που διαρρηγνύαμε τα ιμάτιά μας για τους 38 ‘’ηρωϊκούς’’ λαθραίους που υπέφεραν από την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που τους άφηνε να αργοπεθαίνουν σε Ελληνική αμμονησίδα στον Έβρο,

-Εκεί που οι Ζαίοι γαύριαζαν σαν κεραμιδόγατοι για την αναλγησία και την απανθρωπιά της κυβέρνησης της ΝΔ,

-Εκεί που οι Συριζοεφημερίδες με πηχυαίους τίτλους αντί να εκτονώνουν το …φιλανθρωπικό τους μένος κατά των Τούρκων, αυτές    εκτόξευαν λάσπη κατά της Ελλάδος, γιατί την Ελλάδα εκπροσωπεί η Ελληνική κυβέρνηση,

-Εκεί, εκεί, εκεί, ξαφνικά ήρθαν όλα τούμπα.

Βγήκε που λέτε ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Human Rights 360°, Επαμεινώνδας Φαρμάκης και τους χάλασε τη μανέστρα λέγοντας: ‘’Από τα δημόσια διαθέσιμα σε εμάς στοιχεία, και λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς, καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους’’.

 

‘’Μούγκα στη στρούγκα’’ …της Κουμουνδούρου

Αυτά είπε ο ΜΚός Φαρμάκης δικαιώνοντας την κυβέρνηση που έλεγε σε κάθε τόνο ‘’ρε παιδιά, η αμμονησίδα αυτή δεν ανήκει στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία’’, όμως οι αριστεράντζα, που όταν βρει κάποιο πιασάρικο αφήγημα (πείτε το παραμύθι καλύτερα) το ξεχειλώνει, όχι μόνο έκανε πως δεν άκουγε αυτό που τους διαβεβαίωνε η κυβέρνηση, η ΓΥΣ και το Εθνικό Κτηματολόγιο, αλλά το θεωρούσε και ψέμα μάλιστα.

Κι επειδή οι τύποι είναι αδίστακτοι, θυμηθείτε τι έλεγαν οι Ζαίοι δεξιά-αριστερά, τις δηλώσεις  του  ‘’δήμιου’’  των  συνταξιούχων  Κατρούγκαλου  και  τον  διασυρμό  της χώρας που επιδίωξαν μέσω του Ευρωκοινοβουλίου.

Κι επειδή δεν είναι μόνο άθλιοι (πολιτικά) αλλά και θρασύδειλα ανθρωπάκια, αντί για μια αντρίκια συγγνώμη, μετά το ‘’πισωπάτημα’’ του Φαρμάκη, αυτοί επέλεξαν την γελοιοποίηση, παριστάνοντας τα γνωστά τρία μαϊμουδάκια, που με τα ίδια

Για να μην ξεχνάτε: Αυτοί οι τύποι σας κυβέρνησαν επί 4 και πλέον χρόνια

 

τους τα χέρια, το ένα κλείνει τα μάτια του για να μη βλέπει,  το δεύτερο κλείνει τα αυτιά του για να μην ακούει και το τρίτο το στόμα του για να μη μιλάει.

‘’Μούγκα στη στρούγκα’’ της Κουμουνδούρου λοιπόν, αλλά δε νομίζω να σας εκπλήσσει η γνωστή τακτική των αριστερών, να ρίχνουν λάσπη, να χύνουν δηλητήριο, να αμολάνε μελάνι και μετά να παριστάνουν το Μοσκιό. Τέτοιοι ήσαν, τέτοιοι είναι, τέτοιοι θα είναι πάντα. Ψεύτες, υποκριτές και μανούλες στο να σου κάνουν το άσπρο-μαύρο.

 

Μια ακόμη βελονιά

Εσάς πάντως δεν πρέπει να σας εκπλήσσει ο χειρισμός των Συριζαίων στο θέμα με τους ‘’38’’ με την τουρκική αμμονησίδα, που την ήθελαν με το ζόρι Ελληνική, με το δήθεν νεκρό παιδάκι, τους μουσαντένιους δηλητηριασμένους από δήγματα σκορπιών, τη λάσπη κατά της χώρας τους στην Ευρώπη, γιατί όλα αυτά δεν είναι παρά μια ακόμη βελονιά στον καμβά της βρώμικης αντιπολίτευσης που ασκεί το ασκέρι της Κουμουνδούρου,

Όπως δεν πρέπει να σας προκαλούν έκπληξη τα ευρήματα της πιο φρέσκιας δημοσκόπησης, αυτής, της Εταιρείας Οpinion-poll, που τα αποτελέσματά της έρευνας είναι χαστούκι και καρπαζιά μαζί για τον ‘’άχαστο’’ και τους ‘’ατάκτους’’ του.

 

Τέσσερα χρόνια τρώνε τη σκόνη

Το γεγονός ότι εδώ και μια 4ετία ο ΣυΡιζα και ο αρχηγός τους τρώνε τη σκόνη της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι τυχαίο.

Στηρίζεται σ’ αυτά που σκιαγράφησαν και χρωμάτισαν τον ΣυΡιζΑ από τότε που στηριζόμενο στον άκρατο λαϊκισμό, στη διαβολή των αντιπάλων του και στην ψευδεπίγραφη (όπως αποδείχθηκε) αντιμνημονιακή του πολιτική,  από Κόμμα του μπαίνω-δεν μπαίνω στη Βουλή, πήρε την εξουσία συμμαχώντας ακόμα και με τον Καμμένο και κυβέρνησε -για κακή του τύχη-  αυτόν τον τόπο.

Μήπως θέλετε να πούμε μερικά από τα στοιχεία  που σκιαγράφησαν και χρωμάτισαν τον ΣυΡιζΑ;

Άντε να τα πούμε, όχι τίποτ’ άλλο αλλά για να μην ξεχνάμε την άθλια περίοδο 2015-2019:

-Η αφερεγγυότητα,

-Τα κατά συρροή ψεύδη,

-Η λάσπη στον ανεμιστήρα,

-Η φθισική αντιμετώπιση των Εθνικών θεμάτων,

-Το μένος κατά τη μεσαίας τάξης,

-Ο αριστερός μανιχαϊσμός που αποτυπώθηκε με το ‘’ή εμείς-ή αυτοί’’, ‘’ή θα τους τελειώσουμε-ή θα μας τελειώσουν’’,

-Η εκπεφρασμένη προτίμηση του Ερντοάν (γιατί άραγε;) προς τον Τσίπρα,

-Το Κόμμα που μπορεί να κυβέρνησε αλλά στον πυρήνα του παρέμεινε μια ξεπερασμένη σέχτα,

-Η άγρια και ανάλγητη φορολογία σε όποιο κλάδο μπορούσε και ήθελε να σηκώσει κεφάλι.

 

Μετά από κάνα τριάρι χρόνια

Όλα αυτά και αρκετά ακόμη που για οικονομία χώρου παραλείπουμε, έχουν δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα μεταξύ των πολιτών, που εάν τους αναφέρεις τη λέξη ‘’ΣυΡιζα’’, θα σου απαντήσουν: ‘’Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου’’, μετά θα φτύσουν τον κόρφο τους, θα σταυροκοπηθουν και θα σε παρατήσουν σύξυλο, μουρμουρίζοντας: ‘’Είναι να μη σου τύχει’’.

Αυτή την άποψη των Ελλήνων πολιτών αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις, μόνο που ο Λόης δεν θα σταθεί στο 9,4% της διαφοράς ΝΔ-ΠαΣοΚ, που δίνει η Οpinion-poll, αλλά σε κάποια άλλα στοιχεία, που αποτυπώνουν ανάγλυφα την υπεροχή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε σημείο που καλό είναι οι Ζαίοι να παρακαλάνε οι Εκλογές να μη γίνουν τώρα, μήτε την άνοιξη, ούτε τον Ιούνιο, αλλά μετά από κάνα τριάρι χρόνια, μπας και κλείσουν λίγο την ψαλίδα, ώστε η κατραπακιά της ήττας να μην τους αφήσει σημάδια, αλλά να μπορεί να επουλωθεί με απλό μολυβόνερο.

 

Που πάτε;

Με το 42,4% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ικανοποιημένοι από το έργο του Πρωθυπουργού και με 46% να είναι ο δημοφιλέστερος αρχηγός κόμματος αφήνοντας τρίτο και καταϊδρωμένο τον Τσίπρα με 30.6%.

Με τον Κυριάκο  Μητσοτάκη, στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, να  προηγείται με 44.6% αφήνοντας πάλι τρίτο τον Τσίπρα με 25.3%, αφού τον ξεπερνά ο μόνιμος αντίπαλος του ο …Κανένας και με το 66.5% να δηλώνει ότι θέλει Εκλογές στην λήξη της 4ετίας και –μόλις- με το 25.4% να ζητάει άμεσα εκλογές.

Σημειώστε, πως τον Ιούλιο την διεξαγωγή των Εκλογών στη λήξη της 4ετίας, επέλεγε το 52%, πράγμα που σημαίνει ότι ο εν όψει του δύσκολου (ενεργειακά-οικονομικά) χειμώνα και του αβέβαιου των εξελίξεων με την Τουρκία, ο κόσμος θέλει να επιμηκύνει το χρόνο προς τις Εκλογές γιατί προτιμά τη σιγουριά της Ν.Δ και του Μητσοτάκη, από το να διακυβεύσει το μέλλον της χώρας και των παιδιών του πειραματιζόμενος με τους τυχάρπαστούς των καταλήψεων και τους  καναπεδάτους επαναστάτες.

Όσο αφορά την Κυβέρνηση που θέλουν να προκύψει,

-Πρώτη με διαφορά είναι η αυτοδύναμη Ν.Δ με 29.7% ( από 26.6% τον Ιούλιο),

-Συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ – ΠαΣοΚ με 15.3% (από 11.7% τον Ιούλιο),

-Αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣυΡιζΑ με 8.7% (από 11%) τον Ιούλιο),

-Συγκυβέρνηση  Ν.Δ – ΠαΣοΚ με 8% ( έναντι 8.9% τον Ιούλιο).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τι άλλο μπορείς να πεις στους Ζαίους που κοιμούνται ξυπνάνε ζητώντας Εκλογές, εκτός από το: ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΙ;

 

Αυτά για σήμερα,

θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα.

 

Τα δέοντα στις/στους συζύγους σας
Πάντα δικός σας

Λόης
(κατά κόσμον Γιώργος Ρεκουνιώτης-Κυριακόπουλος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *