Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Υπουργέ,

Κυρία και Κύριε Αντιπεριφερειάρχες,

Κύριε Τομεάρχα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

Κύριε Πρόεδρε της Β1 ΔΕΕΠ,

Κυρίες και Κύριοι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ.,

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου,

Κυρία Γενική Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου,

Κυρίες και Κύριοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμαρουσίου,

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμαρουσίου,

Κυρίες και Κύριοι Πρόεδροι των Συλλόγων και των Φορέων της Πόλης μας.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

 

Συμμαχήτριες και συμμαχητές στις επάλξεις του μεγάλου μας Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Σας καλωσορίζω και πάλι.

Απόψε έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στη Πόλη μας το Μαρούσι έναν καταξιωμένο υπουργό, ο οποίος έχει δέσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί μας, καθώς ζει με την οικογένειά του δίπλα μας, στο Μαρούσι

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ».

Το 2007 και το 2009 Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ.

Το 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα.

Το 2012 και το 2015 Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών.

Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Το 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του

κοινοβουλευτικού έργου.

Το 2019, ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κύριος Γεωργιάδης, ο Άδωνης για όλους εμάς που τον αποκαλούμε με το μικρό του όνομα, όχι από εξεζητημένη οικειότητα, αλλά γιατί είναι ένας από εμάς.

Πέρα από έναν αδάμαστο πολιτικό, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προς τους νεωτέρους, για το πώς ένας νέος μπορεί να ανέβει την κλίμακα της καταξίωσης, με την αέναη προσπάθεια, με την εργατικότητα και τις εξειδικευμένες του γνώσεις, βασιζόμενος από έφηβος στις δικές του –και μόνο- δικές του δυνάμεις.

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, ότι δεν είναι τυχαίο ή συγκυριακό, ότι υπό τη δική του εποπτεία το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα.

Καθώς ο άνθρωπος που προΐσταται σ’ αυτό έχει τη δική του διαδρομή, έχει χύσει ποτάμια ιδρώτα, έχει νοιώσει και στο δικό του πετσί την αγωνία για το ‘‘αύριο’’. Και μη ξεχνάμε πως του έχουν καταστρέψει και έχουν κάψει την επιχείρησή του 17 φορές.

Πως έχει ματώσει και έχει ατσαλωθεί στο χώρο του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας πολύ πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Θεωρώ λοιπόν, πως είναι τυχερή η Ν.Δ. και η Ελλάδα μας, που σ΄ αυτή τη καμπή, στο μεταίχμιο της κρίσης με την κανονικότητα, ευτύχισε στον χώρο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων να έχει έναν άνθρωπο με ρεαλιστικούς οραματισμούς, άοκνο και παραγωγικό, έναν υπουργό που πιστεύει και αναδεικνύει το επιχειρηματικό δαιμόνιο που διέπει τον Έλληνα.

Όμως, δεν αρκέσθηκε σ’ αυτό, γιατί παράλληλα ανέδειξε και μας έδειξε μια ακόμη πτυχή των ικανοτήτων του, την πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα προσέλκυση, στη χώρα μας των μεγαλυτέρων επενδυτών από το εξωτερικό, με τους δικούς του κανόνες και όχι μ’ αυτούς που έχουν μάθει να επιβάλουν αυτοί.

Το αξίωμα, ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα ευκαιρίας και αρπαχτής, αλλά το ‘‘next best big thing’’ σε μια ήπειρο που εν πολλοίς χειμάζεται και αναζητά τον επόμενο βηματισμό της, είναι έργο Άδωνη.

Το εύρος της προσφοράς του προς τον Ελληνικό λαό δεν σταματά στις επενδύσεις.

Την μεγάλη πρόκληση της εισαγόμενης ακρίβειας, όχι μόνο δεν την άφησε να τον προσπεράσει, αλλά τον έκανε μεγάλο της πολέμιο.

Οι καθημερινές του παρεμβάσεις, η παρουσία του εκεί που κτυπά η καρδιά της εμπορικής δραστηριότητας, αλλά και οι κανόνες κατά της ακρίβειας που περνά με χαρακτηριστική ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, γρήγορα απέδωσαν αποτελέσματα προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών.

Αναδείχθηκε σε αρχιερέα της ανταγωνιστικότητας, δημιουργώντας το «καλάθι», όχι μόνο στα 51 είδη που περιέχει, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα.

Αποδίδοντας τα εύσημα για την προσφορά του Υπουργού μας, δεν μπορώ να μη σταθώ και στην εύστοχη επιλογή του σημερινού, αλλά και αυριανού μας πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο οποίος προείδε και εκτίμησε τις ικανότητες του Άδωνη και του εμπιστεύθηκε εν λευκώ το πιο κρίσιμο στην μεταμνημονιακή εποχή υπουργείο, που σηματοδοτεί την οριστική έξοδο της χώρας στο ξέφωτο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *