Πώς να αγιάσεις;

Φίλες και φίλοι του Λόη, χαίρετε-αντιχαίρετε και τα τοιαύτα. Σήμερα λέω να αφήσω στην άκρη τα Πουτινικά και να το γυρίσω στα καθ’ ημάς, γιατί αυτά τα παλιόπαιδα, οι Συριζαίοι δηλαδή, και να θέλεις ν’ αγιάσεις, μ’ αυτά που λένε, δε σ’ αφήνουν.

Και πώς να αγιάσεις μωρέ, όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν σωστά και με συνέπεια είναι η προπαγάνδα; Θα μου πείτε βέβαια, πως οι Αριστεροί, εκτός από τα ερυθρά και τα λευκά έχουν και τα προπαγανδιστικά αιμοσφαίρια στο αίμα τους, αλλά δεν φταίμε εμείς οι ρέστοι, που οι άνθρωποι αυτοί, μα από κόλλημα, μα επειδή έτσι τους έμαθαν οι ινστρούχτορες, μα γιατί η αμπελοφιλοσοφία είναι το ψώνιο τους, το μόνο που κάνουν μέρα-νύχτα είναι να συναξαρίζουν τις γνωστές μονότονες αριστερές μπαρούφες  κι εμείς που τους ακούμε να ψάχνουμε για κάνα σπασμένο γυαλί για να κόψουμε τις φλέβες μας.

 

Ανεβασμένοι στο ροζ συννεφάκι τους

Πάρτε για παράδειγμα την ιστορία με το ηλεκτρικό ρεύμα. Σημαία τους το έχουν κάνει οι Ζαίοι μπας και τσιμπήσουν κάνα ψηφαλάκι, με αποτέλεσμα να μας γανώνουν τ’ αυτιά με την επωδό, ότι ο ΣυΡιζΑ δεν είχε κάνει καμία αύξηση στη τιμή του.

Έμαθε –που λέτε- στο Στρασβούργο ο Παπασπιτούλης, εεε ο Παπαδημούλης ήθελα να πω, το …’’ποίημα’’ του Τσίπρα και σαν την ηχώ μας το είπε κι αυτός: ‘’Στα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣυΡιζΑ η τιμή του ρεύματος δεν ανέβηκε ούτε ένα ευρώ’’.

Έτσι μας είπε ο φτωχούλης-Παπαδημούλης (είδατε που κάνει και ρίμα), μόνο που λησμόνησε ότι την εποχή που κυβερνούσε ο ΣυΡιζΑ δεν υπήρχε παγκόσμια οικονομική κρίση, δεν είχαν ανατραπεί τα πάντα λόγω κορωνοϊού,  δεν γινόταν πόλεμος στην Ουκρανία, ούτε τα καύσιμα –ελέω Πούτιν- είχαν φτάσει στο Θεό.

 

Φόρτε του το …real estate

Και  δεν  ήσαν  μόνο  αυτοί  οι  παράγοντες  που  κρατούσαν την τιμή του ρεύματος

παγκοσμίως χαμηλά, γιατί στην Ελλάδα είχαμε και το Συριζέϊκο ψώνιο να βλέπουν

την ΔΕΗ να καταρρέει, αλλά να μη προχωρούν σε μια λελογισμένη αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος μήπως και προλάβουν την κατάρρευση της Εταιρείας. Με λίγα λόγια παρέβλεψαν την πραγματικότητα, με την οποία βέβαια ουδέποτε τα πήγαιναν καλά αφού πάντα ζούσαν ανεβασμένοι στο ροζ συννεφάκι τους κι έτσι έριξαν στο θυσιαστήριο της ψηφοθηρικής σκοπιμότητας την ΔΕΗ πουλώντας δήθεν φιλολαϊκή πολιτική. Και το παρανοϊκό είναι, πως ενώ παρίσταναν τους καλούς Σαμαρείτες, την ίδια στιγμή τσάκιζαν τον λαό με τους φόρους του Τσακαλώτου και τους απάνθρωπους νόμους του Κατρούγκαλου και της …σκληρά εργασθείσας στη ζωή της Αχτσιόγλου.  Έτσι, με την πολιτική του ‘’δε βαριέσαι’’, έφεραν την Εταιρεία στο χείλος του γκρεμού, καθώς πήγαινε τσιφ για λουκέτο και να ξέρετε, πως σήμερα δεν θα υπήρχε ΔΕΗ, αν το καλοκαίρι του 2019 δεν επενέβαινε δραστικά και ρηξικέλευθα η κυβέρνηση της ΝΔ. Όμως, επειδή –ως φαίνεται- το φόρτε του Παπαδημούλη είναι το …real estate και όχι η ενέργεια και τα οικονομικά της, άντε να του φρεσκάρουμε τη μνήμη που δείχνει να είναι ή επιλεκτική ή εξασθενημένη.

 

Η κατρακύλα της ΔΕΗ επί ΣυΡιζΑ

Η ΔΕΗ –που λέτε- το 2018 κατέγραψε ζημιές 900 εκατ. ευρώ, αλλά το 2019 …πήγε ακόμα …καλύτερα, αφού η ζημιά της έφτασε το 1,6 δισ! Και δεν ήταν μόνο αυτό, γιατί ταυτόχρονα η μετοχή της κατρακύλησε στα 1,266 ευρώ για να έρθει ‘’καπάκι’’ και να ‘’σκάσει’’ και η καταρρακωμένη κεφαλαιακή της αξία (κάτω από 300 εκατ. ευρώ). Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα η ετοιμόρροπη ΔΕΗ και να μη μπορεί να βγει στις διεθνείς αγορές με νέο ομόλογο ώστε να πάρει –έστω- από εκεί, μια μικρή ανάσα.

Αυτή την απαξιωμένη και ετοιμοθάνατη από την πολιτική Τσίπρα εταιρεία παρέλαβε η ΝΔ το 2019, που χωρίς τις ιδεοληψίες, την ανερμάτιστη πολιτική και τους ανόητους αριστερούς λαϊκισμούς του ΣυΡιζΑ, όχι μόνο την έβγαλε από το χάος σε χρόνο μηδέν, αλλά την κατέστησε και leader στον επιχειρηματικό-οικονομικό κλάδο.

 

Οι αριθμοί μιλάνε

Κι αυτό δεν το λέει ο Λόης, το φωνάζουν οι αριθμοί που μας λένε, ότι η κάτω από 300 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαιακή της αξία επί ΣυΡιζΑ, σήμερα έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Που πάλι οι αριθμοί μας λένε, ότι η χασούρα του 1,6 δισ. ευρώ του 2019 σήμερα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων έγινε κέρδος 871,7 εκατ. ευρώ από τα οποία, προς στήριξη των πελατών της και της ελληνικής κοινωνίας δόθηκαν 800 εκατ. ευρώ μέσω εκπτώσεων.

Που ξανάρχονται οι αριθμοί για να μας πουν, πως η επί ΣυΡιζΑ 1,266 ευρώ αξία της μετοχής της, σήμερα έχει εκτιναχθεί σχεδόν έξι φορές επάνω, στα 7,56 ευρώ.

Και μέσα σ’ όλα αυτά, ας μη λησμονούμε μια ακόμα αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, μια αξιολόγηση που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα έβλεπαν οι Ζαίοι.

 

Πως τα κουτσοβγάζει

Έτσι έχουν τα πράγματα, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να πούμε, πως έχει κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται ο Παπαδημούλης, για τις αυξήσεις στο ρεύμα, γιατί πώς να τα βγάλει πέρα αυτός, ένας πτωχός πλην τίμιος Αριστερός;

Κι επειδή καλό είναι να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, για να μην αδικήσουμε τον φουκαρατζίκο τον Παπαδημούλη, καλύτερα να δούμε πως τα κουτσοβγάζει σύμφωνα με τα πόθεν έσχες που υπέβαλε το 2021 και αφορούσε το 2019:

αθαρά έσοδά από ενοίκια 11.427,74 ευρ. και συμμετοχές σε 33 ακίνητα.

-Έσοδα από την Ευρωβουλή 293.258 ευρώ και άλλα 20.000 ευρώ η γυναίκα του.

-Χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων ύψους 509.650 ευρώ,

-Έσοδο από την πώληση αμοιβαίων της KBC 149.554 ευρώ,

-Μπαγιόκο (πείτε το και καταθέσεις) αυτού και της γυναίκας του 1.090.135 ευρώ!

 

Με ψωμοτύρι τη βγάζει στο Στρασβούργο

Φτώχεια και των γονέων δηλαδή για τον καημένο τον Μήτσο, που έχετε πέσει να τον φάτε, αφήστε που κάνατε το επίθετό του συνώνυμο του real estate επειδή από 500 τ.μ χωράφι που είχε στον Μαραθώνα το 2004, τότε που μπήκε στην κεντρική πολιτική σκηνή, τώρα αγοράζει 8 διαμερίσματα στην Αθήνα μέσα σ’ ένα χρόνο και μπορεί να φτιάξει ένα δικό του χωριό, καθώς συνολικά διαθέτει 38 ακίνητα.

Ούτε μπορείς να τον πεις πλούσιο επειδή πριν εκλεγεί για πρώτη φορά ευρωβουλευτής διέθετε μετοχές και αμοιβαία αξίας 70.000 ευρώ και τα έφθασε στο 1.000.000 ευρώ.

Ούτε λογίζεται για οικονομημένος επειδή οι καταθέσεις του από τις 200.000 ευρώ το 2004, σήμερα  έφθασαν  στα 1.090.135 ευρώ.

Το σκατό του παξιμάδι έχει κάνει ο δόλιος ο Μήτσος για να βάλει κάτι στην άκρη για τα γεράματά του. Για να μη σας πω για τη ζωή του στο Στρασβούργο που τη βγάζει με ψωμοτύρι και κοιμάται στα παγκάκια για να κάνει οικονομίες ώστε να αγοράζει ακίνητα και να φτιάχνει μπαγιόκο για μια ώρα ανάγκης. Κι επειδή ο άνθρωπος ζει στη στέρηση και τη φτώχεια, γι’ αυτό σήμερα που όλα έχουν ακριβύνει κατακεραυνώνει την ανάλγητη κυβέρνηση της ΝΔ και μπράβο του Μήτσου, που μας σκέφτεται και πονάει για πάρτη μας…

 

Πέρα από το ντουμπρουζά

Ας αφήσουμε τον Παπαδημούλη στη φτώχειά του και άντε να πάμε στο ‘’μοναχογιό της αλήθειας’’, κατά κόσμον Αλέξη Τσίπρα, που ακούει ‘’Μητσοτάκης’’ και βογκάει

 

λες και πέταξε βουζούνι στον πισινό του.

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί γιατί ο Τσίπρας έχει βγάλει την κόρυζα πρωΐ – μεσημέρι – βράδυ, λες και παίρνει αντιβίωση, ζητώντας συνέχεια Εκλογές; Ναι, έχετε αναρωτηθεί τους πραγματικούς λόγους, που ενώ το Κόμμα του δεν λέει να ξεκολλήσει από το 20% κι αυτός στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έρχεται τρίτος και καταϊδρωμένος πίσω από τον Μητσοτάκη και από τον ‘’Κανέναν’’, εν τούτοις δεν παύει εμμονικά να ζητά να στηθούν οι κάλπες;

Θα μου πείτε: Ρε συ Λόη τι ψάχνεις; Ο άνθρωπος έχει φάει τέτοιο τράκο από τον Μητσοτάκη, που αλλού πατάει, αλλού βρίσκεται. Ζητάει συνέχεια Εκλογές χωρίς να συνειδητοποιεί, ότι αυτό δεν δείχνει μόνο άγνοια της πραγματικότητας αλλά και πολιτικό μαζοχισμό.

Έτσι θα μου πείτε και δεν έχετε άδικο, μόνο που η προσέγγιση αυτή είναι το ένα σκέλος καθώς πέρα από το ντουμπρουτζά που έχει πάθει ο …’’άχαστος’’, υπάρχει και δεύτερο σκέλος, που αξίζει να το δούμε γιατί θα κουμπώσει και με την υπόσχεση που σας είχα δώσει στο προηγούμενο φύλλο, ότι σήμερα  θα αναφερθώ στο θέμα: ‘’Σύντομα η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα’’.

 

‘’Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται’’

Γυρίζει –που λέτε- ο Τσιπρόκιο ανά τας οδούς, τας ρύμας και τας αγυιάς και σαν κολλημένη πλάκα γραμμόφωνου επαναλαμβάνει μονότονα: ‘’Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση’’.

Τον ακούει ο μέσος Έλληνας και τσιμπιέται, γιατί δε μπορεί -σου λέει- να ζητά συνέχεια Εκλογές αρχηγός Κόμματος, που μοίρα κακιά για την Ελλάδα έγινε και πρωθυπουργός της και να μην αντιλαμβάνεται, ότι και τον Κυριάκο να μην έχει για αντίπαλο, θα χάσει από τον ‘’Κανένα’’. Έτσι είναι ρε παιδιά. Όταν ο ‘’Κανένας’’, αναμετριέται με τον ‘’Τίποτα’’, στο τσεπάκι του την έχει ο ‘’Κανένας’’ τη νίκη.

Όμως, επειδή –κατά βάθος- γνωρίζει, ότι έτσι και ομαλοποιηθούν τα πράγματα θα ξαναπάρει πορεία για το 3%, αυτός σαν γνήσιος οπορτουνιστής έσπευσε να καβαλήσει την ευκαιρία της πανδημίας και τα απορρέοντα δεινά από τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπας και εκμεταλλευόμενος το αρνητικό από πλευράς οικονομίας ευρωπαϊκό κλίμα, μπορέσει να προκαλέσει στην Ελλάδα το μπάχαλο, αυτό που διαχρονικά κρατάει την Αριστερά στην ζωή. Κι αυτό δεν είναι σοφιστεία του Λόη, αφού οι ίδιοι το έχουν ομολογήσει δημοσίως. Να, πάρτε για παράδειγμα την Αχτσιόγλου, που στις 8 Μαΐου 2021 σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: ‘’Η Ευρώπη μετά την πανδημία: Κοινωνία, Εργασία, Δικαιώματα’’, μας το είπε ορθά-κοφτά: ‘’Η κανονικότητα στην πραγματικότητα ποτέ δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά’’.

Καταλάβετε τι είπε το άτομο; Πως οι Αριστεροί είναι σαν εκείνο το γλυκύτατο, φιλήσυχο και χαριτωμένο ζωάκι, για το οποίο όπως λέει ο λαός μας: ‘’Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται’’.

 

Την κανονικότητα τρέμει

Αυτή, την κανονικότητα που αφορίζει η Αχτσιόγλου τρέμει ο Τσίπρας, γιατί γνωρίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον η ενεργειακή, επισιτιστική και οικονομική κρίση, πράγμα που σημαίνει ότι θα του κοπούν οι ευκαιρίες να σκυλεύει πάνω από τις πληγές που δημιούργησε η σημερινή παγκόσμια ανώμαλη κατάσταση. Όπως ξέρει πολύ καλά, ότι το παραμύθι, πως η κρίση στην Ελλάδα είναι δημιούργημα του Μητσοτάκη άρχισε ήδη να ξεφτάει και θα ξεφτίσει ακόμα περισσότερο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αφού οι μόνοι που θα θέλουν να το συντηρούν θα είναι οι ιδεοληπτικοί Συριζαίοι, κάποιοι ψεκασμένοι και κάποια ξέφτια από τον βασικό κορμό της Κεντροδεξιάς.

Αυτή, την κανονικότητα, τρέμει ο Τσίπρας, γι’ αυτό ‘’σκίζεται’’ να επισπευστούν οι Εκλογές καθώς καταλαβαίνει ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ΝΔ και του Μητσοτάκη, που έχουν έναν ολόκληρο έτος μπροστά τους για να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε η παγκόσμια οικονομική κρίση.

 

Ξέρεις πόσους Καλογρίτσες και βοσκοτόπια θα έστηνες;

Αυτή, την κανονικότητα, τρέμει ο Τσίπρας, που γνωρίζει ότι καθώς έρχονται τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα αλλάξουν εκ θεμελίων τη χώρα, όσο κι αν αυτός γυρίζει δεξιά κι αριστερά σαν την άδικη κατάρα πουλώντας φούμαρα, το παιχνίδι των Εκλογών είναι από χέρι χαμένο.

Αλλά μιας και αναφερθήκαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να πούμε, πως ‘’είναι πολλά τα λεφτά Άρη’’ και για την περίπτωση: Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη’’, γιατί εδώ δε μιλάμε για πενταροδεκάρες, αλλά για 32 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 19,5 δισ. αφορούν επιχορηγήσεις και τα 12,5 δισ. δάνεια. Σ’ αυτά προσθέστε τα 40 δισ. ευρώ μέσα από δράσεις του (ΕΣΠΑ) και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για την περίοδο 2021-2027.

Με τόσα λεφτά, ξέρεις πόσους Καλογρίτσες και βοσκοτόπια θα έστηνε ο ΣυΡιζΑ; Μιλάμε ότι θα είχε την ενημέρωση δική σου, θα διόριζε καμιά 500 χιλιάδες αργόσχολους στο δημόσιο, αφήστε που δεν θα τραβολογιόταν το κολλητάρι του Τσίπρα -ο Παππάς- στα δικαστήρια για το ΣυΡιζΑ-TV με τον Καλογρίτσα.

 

’Σύντομα η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα’’

Ναι, ‘’είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη’’, μόνο που με τη σημερινή κυβέρνηση, τα χρήματα θα πιάσουν τόπο, αφού θα πέσουν στον Πρωτογενή τομέα, στην αγορά, στις υγιείς

επιχειρήσεις, σε έργα υποδομής, σε θέσεις εργασίας, στην κοινωνία. Και το άσχημο για σένα Αλέξιε, ‘’μοναχογιέ της αλήθειας’’ είναι, πως όλοι αυτοί ψηφίζουν.

Κι επειδή θα ψηφίσουν ύστερα από ένα χρόνο, σε μια κατάσταση που λογικά θα έχει εξομαλυνθεί και θα έχει πάρει τα πάνω της, δε νομίζω να πρέπει να σου πω ποιόν θα ψηφίσουν. Τον σοβαρό, τον οργανωτικό, τον άνθρωπο που αυτά που υπόσχεται τα τηρεί κι όχι αυτόν που είχε αυταπάτες, που έβαλε ενέχυρο τη χώρα για 99 χρόναι, που την χρέωσε με καμιά 150αριά δισεκατομμύρια, αυτόν,  που αν του δώσεις να μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρο, θα αφήσει και τα δύο ζωντανά θεονήστικα.

Καταλαβαίνετε τώρα, γιατί λύσσαξε ο ‘’άχαστος’’ να γίνουν τώρα Εκλογές, μπας και λιγοστέψει τη χασούρα και γιατί σας λέω εδώ και δύο εβδομάδες, πως:

‘’Σύντομα η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα’’;

 

Τα δέοντα στις/στους συζύγους σας
Πάντα δικός σας

Λόης
(κατά κόσμον Γιώργος Ρεκουνιώτης-Κυριακόπουλος)

Μια σκέψη στο “Τα γαλάζια μου γράμματα”
  1. Πάντα έγκυρος , απολαυστικός και με καυστικό χιούμορ σατυριζει την επικαιρότητα.Ευχαριστουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *