Στα προηγούμενα ‘’Γαλάζια μου γράμματα’’ λέγαμε για τις …ομορφιές των Ζαίων όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, που τα λεγόμενά τους είναι η χαρά του μεμέτη…

     Όμως επειδή από το κεφάλι του ψαριού ξεκινά εκείνη η μυρωδιά που μπορεί να σε στείλει αξομολόητο. για να δούμε τι έχει πει και το ‘’κεφάλι’’ του ΣυΡιζΑ, για τα εθνικά μας θέματα, που μπορεί με την πρώτη ανάγνωση να έχουν την πλάκα τους, όμως επειδή είναι εθνικά, δεν μπορείς να τα παίρνεις μόνο στο χαβαλέ, ακόμα κι αν λέγονται από έναν πολιτικό του επιπέδου και της μόρφωσης (παρακαλώ μη γελάτε) του Τσίπρα:

 

Ο γάτος μου ο ‘’Ασπροπόδης’’

Ήταν 7 Σεπτεμβρίου του 2015 και κατά το χιλιοειπωμένο δημοσιογραφικό κλισέ που έχω μπαφιάσει τόσα χρόνια να το ακούω, ’’η συμπρωτεύουσα  έχει βάλει τα καλά της για να φιλοξενήσει’’ την 80η ΔΕΘ.

Παρών και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απόφοιτος Κνίτης της  …’’Μεγάλης Σχολής του Περισσού’’, ο πολιτικός γίγαντας, που στις 9/1/2019 μας είχε πει από το  ‘’OPEN’’ το …περίφημο: ’Η οικονομία είναι το ατού μου’’! Παρακαλώ μη γελάτε και δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό στο θεσμικό αξίωμά του πρωθυπουργού, γιατί μπορεί ο άνθρωπος να ξέρει από οικονομία όσο ξέρει ο γάτος μου ο ‘’Ασπροπόδης’’ από πυρηνική φυσική, αλλά κατά τα άλλα -όλα κι όλα- μας είχε βγει …αστέρι.

Κατά τα ειωθότα, τη δεύτερη ημέρα έδωσε στο Βελλίδειο την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Καλά πήγαιναν τα πράγματα, έλεγε τα δικά του ο Τσίπρας, τον σιγοντάριζαν κάποιοι δημοσιογράφοι, μέχρι που κάποια δόση από το γερμανικό περιοδικό “Spiegel” δέχθηκε μια ερώτηση που αφορούσε το μεταναστευτικό

 

‘’Έχει η θάλασσα σύνορα;’’

  Στριμώχθηκε με την ερώτηση ο Τσίπρας, στριφογύρισε στην καρέκλα του σα να είχε λεβίθες στον πισινό και αφού κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για το μεταναστευτικό, συνέχισε λέγοντας: ‘’…αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα’’.

    Ναι, έτσι είπε ξεχνώντας ότι αυτός με τα συντρόφια του είχαν βγάλει την κόρυζα να ωρύονται για τη δημιουργία της Αμυγδαλέζας, πως τα συντρόφια του έτρεχαν στον Έβρο για να μη γίνει ο τοίχος προς την Τουρκία, πως αυτός καλούσε κάθε καρυδιάς καρύδι να έρθει στην Ελλάδα, πως αυτός έλεγε στη Βουλή να ενσωματώσουμε τους μετανάστες για να λύσουμε το δημογραφικό.

Κι επειδή είναι -ως φαίνεται- ξεχασιάρης, λησμόνησε πως η κυριά Τασία Χριστοδουλοπούλου κόμπαζε: ‘’Με μένα έφτασαν στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο πρόσφυγες’’ και πως ’Δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια. Το πρωί πηγαίνουν οι άνθρωποι για να λιαστούν’’.

Τέτοια –που λέτε- απαντούσε ο Τσίπρας στο “Spiegel για το μεταναστευτικό, αλλά το καλύτερο το είχε κρατήσει για το τέλος, καθώς μας είπε το πιο viral που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια: ‘’Μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα’’. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;’’

 

Μήτε κοτετσόσυρμα

Δίκιο είχε το παλικάρι, γιατί ήξερε ότι όπου υπάρχουν σύνορα υπάρχει και κάτι που τα οριοθετεί. Μα συρματόπλεγμα είναι αυτό. Μα μάντρα, μα τάφρος, μα τείχος, μα ηλεκτροφόρα καλώδια, μα ναρκοπέδιο. Με λίγα λόγια, όλο και κάτι υπάρχει που να ‘’λέει’’ ορθά-κοφτά στους γείτονες: ‘’Ψιτ, μάγκες κομμένα τα σούρτα-φέρτα. Από εδώ εμείς – από εκεί εσείς’’.

Και το δίκιο του έγινε ακόμη μεγαλύτερο, γιατί είχε προσωπική άποψη επ’ αυτού, καθόταν όταν υπηρέτησε τη θητεία του στο Ναυτικό και …πάλευε με τα κύματα στο …Πεντάγωνο, το παλικάρι, όχι συρματόπλεγμα, αλλά μήτε κοτετσόσυρμα δεν είχε δει στη θάλασσα. Οπότε είχε χίλια δίκια να λέει: Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;’’

 

Τι φταίει μωρέ το παλικάρι;

Τι είπατε; Σας κοροϊδεύω; Ελάτε ρε παιδιά, που αμέσως πέσατε να με φάτε. Δεν

μπορώ κι εγώ να κάνω μια πλάκα; Στο κάτω-κάτω, ακόμα και τα γατόψαρα στην παραλία του Κέντρου Εκπαίδευσης Παλάσκας γνωρίζουν πως όλη τη θητεία του την

πέρασε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στο …ακριτικό Πεντάγωνο.

Όμως, για να τα λέμε όλα, τι φταίει το παλικάρι, που όπως είχε πει το 2008 στο μαθητικό περιοδικό ‘’Schooligans’’ ’είχα ‘’βύσμα’’ κάποιο Πασόκο’’, που για αρχή καθάρισε για πάρτη του και αντί να παρουσιαστεί στο στρατό Ξηράς πέτυχε μετάταξη στο Ναυτικό που οι συνθήκες είναι πιο light;

Ή μήπως φταίει αυτός, που μετά τη βασική του εκπαίδευση στο Σκαραμαγκά, πάλι με ‘’βύσμα’’, αντί από το κούνα-κούνα να βγάζει τ’ άντερά του από το ξερατό σε καμιά ‘’παντόφλα’’ ή σε καμιά ναρκοθέτιδα, την έβγαλε ‘’τζάμι’’ στην Αθήνα;

Και τι φταίει πάλι, που η Ν.Δ δεν είχε φροντίσει να σηκώσει στο Αιγαίο ένα συρματόπλεγμα από τον πάτο της θάλασσας μέχρι 2-3 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της, να το δει ο Τσίπρας και να καταλάβει ότι και η θάλασσα έχει σύνορα.

Φταίει αυτός λοιπόν; Ε όχι βέβαια!

 

Μεγάλωσε την Ελλάδα

Ναι,  δεν  φταίει  το  παλικάρι που την πέρασε  μπέϊκα  στο Πεντάγωνο,  όταν οι

κληρούχες του (οι σειρές του που λένε στον στρατό ξηράς) σκυλοπνιγόντουσαν στο Αιγαίο, στο Θρακικό, στο Καρπάθιο στο Κρητικό και στο Ιόνιο;

Αλλά να σας πω κάτι; Ακόμα κι αν ο Τσίπρας είναι μέγας λουφαδόρος, αυτό εμένα δε μ’ ενοχλεί, αφού στο κάτω-κάτω της γραφής, ο άνθρωπος απέδειξε πως είναι ο μεγαλύτερος στρατηλάτης στα παγκόσμια χρονικά.

Ναι, ναι, μέγας στρατηλάτης ο Τσίπρας, γιατί μόνο αυτός μπόρεσε να κερδίσει για την Ελλάδα ένα ολόκληρο νησί χωρίς να πέσει μία τουφεκιά;

Ξέρετε εσείς κάποιον άλλον, που να κατάφερε κάτι τέτοιο; Μην το ψάχνετε, γιατί όσο και να το ψάξετε, δεν θα βρείτε κανέναν. Μόνο ο Τσίπρας χωρίς ν’ ανοίξει μύτη μπόρεσε να μεγαλώσει την Ελλάδα μ’ ένα νησί ακόμα, αφού όπως μας είπε στις 5 Νοεμβρίου του 2015, εκτός από τη νήσο Λέσβο υπάρχει και η νήσος Μυτιλήνη!

 

Το Μαοϊκό ξαδερφάκι

Κι επειδή κατά πως λέει ο λαός μας, ‘’σόϊ πάει το βασίλειο’’, δεν μας έφτανε ο Αλέξης, καπάκι μας ήρθε και ο πρωτοξάδερφός του ο Γιώργος Τσίπρας να επιβεβαιώσει ότι κάτι ‘’σάπιο υπάρχει στο αριστεροβασίλειο της Κουμουνδούρου’’.

Ο Γιώργος Τσίπρας –να ξέρετε- δεν είναι παίξον και κάγχασον, καθότι έχει τέτοιο αριστερό παρελθόν, που το βλέπουν τα συντρόφια του και σκάνε από ζήλεια.

Σαν φοιτητής –που λέτε- την δεκαετία του ’80 εντάχθηκε στις Αριστερές Συσπειρώσεις που σημειώστε ότι οι τύποι αυτοί ήσαν τόσο ακραίοι, που τους Ρηγάδες (ΚΚΕ εσ.) και τους Κνίτες (ΚΚΕ) τους θεωρούσαν …δεξιούς!

Αργότερα έγινε από τα πρώτα στελέχη της Μαοϊκής ‘’Ομάδα Α/ Συνέχεια’’, που αργότερα μετεξελίχθηκε στην ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι που αποτέλεσε μια από τις συνιστώσες (τη Μαοϊκή συνιστώσα) του ΣυΡιζΑ.

 

‘’Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός’’

Αυτόν τον άνθρωπο, τον παντελώς άσχετο με την Εξωτερική πολιτική καθώς είναι Μηχανολόγος-Μηχανικός στο επάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τοποθετήσει ως τις Εκλογές του 2015 συντονιστή του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣυΡιζΑ, για να τον βολέψει μόλις έγινε πρωθυπουργός στο Υπουργείο Εξωτερικών ως Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Πρόκειται γι’ αυτόν που είχε στείλει στο Ιράν, μπας και φέρει κάνα φράγκο, κατά πως λένε οι κακές γλώσσες, αλλά έπεσε στην περίπτωση, αφού οι Ιρανοί ανήκουν στην κατηγορία: ‘’Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω’’.

Κι επειδή το ξαδερφάκι του ήταν …αστέρι, το 2017 τον τοποθέτησε δίπλα του, Διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού. Κι επειδή δικαίως θα μου πείτε: Για στάκα ρε Λόη. Τι σχέση έχει ο Μηχανολόγος με τα Οικονομικά, τι να σας πω ρε παιδιά. Αυτά τα εξωπραγματικά, μόνο το …οξυδερκές μυαλό του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να τα εμπνευσθεί, να τα συλλάβει και να σας τα εξηγήσει.

Αυτό είναι το ξαδερφάκι του …’’άχαστου’’, που προ ολίγων ημερών στη Βουλή ήρθε να μας θυμίσει το απόφθεγμα: ‘’ό,τι μικρομάθαινε δεν το γεροντάφηνε’’.

Μιλούσε –που λέτε- με την ιδιότητα του αναπληρωτή τομεάρχη του ΣυΡιζΑ για θέματα Εθνικής Άμυνας στην Ολομέλεια της Βουλής κι εκεί μας είπε το ασύλληπτο για κάθε νορμάλ νου, πως ‘’η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός’’.

 

Να μην αμολάει κοτσάνες

    Μάλιστα. ‘’Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός’’ κατά το σύντροφο Γιώργο Τσίπρα, πράγμα που σημαίνει, ότι σύμφωνα με το σκεπτικό του, αφήνουμε τη χώρα ξεβράκωτη από πολεμικό υλικό και κρεμόμαστε από τις ορέξεις των γειτόνων μας για το αν θα μας πάρουν παραμάζωμα και θα μας σβήσουν από το χάρτη.

    Το τρελό είναι, πως ο άνθρωπος αυτός έχει περάσει –έστω ελέω εξαδέλφου- από το Υπουργείο Εξωτερικών, που θεωρητικά, όλο και κάτι θα έμαθε περί εξωτερικής πολιτικής και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Κι αφού λοιπόν ο εξάδελφός του και αρχηγός του ΣυΡιζΑ εκτίμησε τα προσόντα του και τον τοποθέτησε αναπληρωτή τομεάρχη του Κόμματος για θέματα Εθνικής Άμυνας, θα έπρεπε στοιχειωδώς -τουλάχιστον- να γνωρίζει και τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας και να μην αμολάει κοτσάνες, του τύπου: ‘’η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός’’.

    Αλήθεια, δεν περνάει από το μαοϊκό μυαλό του η εκδοχή να ζηλέψει ο Ερντοάν τις πρακτικές του φίλου του τού Πούτιν  και κάποια στιγμή –αργότερα- να σπεύσει να τις εφαρμόσει εις βάρος της Ελλάδος;

 

Έχετε χίλια δίκια να αναρωτιέστε

        Έτσι είναι και έχετε χίλια δίκια να αναρωτιέστε: Μα είναι δυνατόν να σκέφτονται έτσι στον ΣυΡιζΑ όταν σε καθημερινή βάση έχουμε ένα γαϊτανάκι από Τουρκικές προκλήσεις, παραβιάσεις και απειλές;

   Δεν λέω, καλός ο προβληματισμός σας παιδιά, αλλά την απάντηση δεν θα σας τη δώσω εγώ, γιατί σας την έχουν ήδη δώσει οι τύποι που μας κυβέρνησαν, με αυτά που κατά καιρούς έχουν δημοσίως υποστηρίξει και που μόλις διαβάσατε.

    Κατά τα άλλα, κάποιοι αφελείς, που πίστευαν ότι οι Συριζαίοι θα ξεπερνούσαν τα αντιπολιτευτικά τους κολλήματα και θα ψήφιζαν υπέρ της αγοράς των Rafale, των Bellhara και τις αμυντικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, πιστεύω ότι έστω και στα πίσω, θα κατάλαβαν ότι τα γκρουπούσκουλα και οι πρώην Πασόκοι που απαρτίζουν τον ΣυΡιζΑ, πάνω από το εθνικό συμφέρον θέτουν το άρρωστο  αντιπολιτευτικό τους μένος και την αρρωστημένη ιδεοληψία τους.

 

Οι κεραμιδόγατοι

    Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δεν ξέρω για σας, αλλά ο Λόης δε βάζει το χέρι του στη φωτιά για το κατά πόσον οι άνθρωποι αυτοί στέκουν στα καλά τους. Σαν κυβέρνηση συζητούσαν με τους Γάλλους για  την αγορά των Rafale και των Bellhara, αλλά τώρα, όταν ήρθε η αγορά στη Βουλή, δεν την ψήφισαν.

    Συζητούσαν όταν κυβερνούσαν με τους Αμερικανούς και είχαν συμφωνήσει τους όρους της Ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, αλλά τώρα την απορρίπτουν.

    Ναι, έτσι λειτουργούν και δεν είναι τυχαίο που του έδωσαν τα μυαλά στο χέρι του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέφι Πάϊατ. Ο άνθρωπος μίλαγε μαζί τους, τα είχε συμφωνήσει με τον Κατρούγκαλο, αλλά σήμερα παριστάνουν τους κεραμιδόγατους και μανουριάζουν με ηλίθιες αιτιάσεις.

Έτσι, πώς να μη πάθει λαλά ο Πάϊατ με αυτά που ακούει σήμερα από τους Συριζαίους; Καλύτερα όμως, δείτε τι είπε για τη στάση του Τσίπρα και της παρέας του κι από ‘κει και πέρα, τα συμπεράσματα δικά σας:

 

Παριστάνουν τους τσαγκούς

     “Μένω έκπληκτος, γιατί έχω πει στο παρελθόν πως αυτή η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ ξεκίνησε πραγματικά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ. Τα τέσσερα μέρη που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας, είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣυΡιζΑ, Ξεκινήσαμε να λειτουργούμε στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και το Στεφανοβίκειο κατά τη διάρκεια της περιόδου ΣυΡιζΑ.

Καταλάβατε τι σόϊ τρέλα πουλάνε οι Ζαίοι; Είπαν στους Αμερικανούς ‘’κάντε βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Στεφανοβίκειο’’ και τώρα που οι άλλοι λειτουργούν τις βάσεις που οι ίδιοι τους παραχώρησαν κάνουν τους τσαγκούς!

Ήμαρτον Κύριε, με τι ανθρώπους έχουμε μπλέξει…

 

Τα δέοντα στις/στους συζύγους σας

Πάντα δικός σας

Λόης

 (κατά κόσμον Γιώργος Ρεκουνιώτης-Κυριακόπουλος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *